één speen voor één kalf

Milk Bar® het volg de speen systeem

 

We weten dat wanneer kalveren 1 liter drinken in minder dan 3 minuten, het spijsverteringsstelsel onder druk komt te staan en er gezondheidsproblemen ontstaan.

We weten ook dat het moeilijk is om te onthouden hoe oud een speen is. Het Milk Bar volg de speen-systeem is ontwikkeld om kalfopfokkers een eenvoudig systeem te geven dat voorkomt dat spenen te lang worden gebruikt.

Het is een menselijke natuur om zo lang mogelijk gebruik te maken van een speen als een geldbesparende maatregel. Het is echter een verkeerde zuinigheid omdat de kosten van een nieuwe Milk Bar speen aanzienlijk kleiner zijn dan het repareren van diarree door te snelle inname van melk!

 

De gouden regel: één speen voor één kalf

 

Milk Bar spenen zijn wetenschappelijk gemaakt om voor de juiste snelheid en zuigactie.

Kalveren produceren maximaal speeksel om de immuniteit te verhogen en de spijsvertering te verbeteren.

Een Milk Bar Speen voor meer dan een kalf verslapt het rubber en ze begint te snel te drinken.

Kalveren die te snel drinken, zuigen bij elkaar na het voeren en veroorzaken langdurige schade en een slechte gewichtstoename.

Dit systeem is eenvoudig te implementeren voor elke bewerking, of het nu gaat om individuele voeding of groepsvoeding.

Dag 1 - Dag 3

Weeg het kalf om te zorgen voor voldoende inname van biest. Zie Voeden.

Gebruik een Milk Bar Trainer-fles of een Milk Bar 1 uitgerust met een Milk Bar Colostrum-speen voor training.

Dag 4

 

Introduceer het kalf om graan en bewegen kalf naar een nieuwe Milk Bar speen.

Als het kalf goed drinkt verwijdert u de Colostrum speen van de Milk Bar 1 en vervang deze door een nieuwe Milk Bar speen.

Als je een trainer Fles voor training gebruiken, dan wijzen het kalf een Milk Bar 1 of Milk Bar 1EL uit en steek hem met een New Milk Bar speen.

Dit is het belangrijkste: deze feeder blijft nu bij dit kalf!
Je kunt de Colostrum-speen wassen voor het volgende kalf.


U kunt een nummeringssysteem gebruiken of het Vitality Color Management System gebruiken om ervoor te zorgen dat de feeder altijd teruggaat naar hetzelfde hok.

Dag 14 - 22

 

Op dag 14, als je wilt, kun je je kalveren in groepen onderbrengen.

Dit leidt tot betere sociale ontwikkeling en minder arbeid.

Neem een groep kalveren die binnen een week of 10 dagen zijn geboren en gebruik een Milk Bar-groepsvoeder naar keuze. Verwijder de speen van elk kalf uit haar Milk Bar 1 en plaats deze in de Milk Bar Group.

Gebruik Milk Bar Stoppen als je vrije speengaten hebt.

Deze groepsvoeder blijft nu tot het spenen bij deze kalveren.
Als het niet mogelijk is om de kalveren te groeperen, kunnen ze tot het spenen individueel worden gehouden.

Een woord over groepsvoeding

 

In Nieuw-Zeeland (de thuisbasis van Milk Bar) kalveren koeien binnen een periode van 3 maanden.

Omdat melkveebedrijven in Nieuw-Zeeland een grassysteem gebruiken, is er een lage arbeidscomponent.

Kleine aantallen medewerkers en een instroom van kalveren hebben tot gevolg dat kalveren vanaf de geboorte worden gegroepeerd en gevoerd met een groepsvoer. Kalveren worden meestal in het veld geboren en hebben vaak 12 uur met de koe doorgebracht voordat ze de kalfstal in kwamen. Dit betekent dat ze al de eerste paar feeds in een natuurlijke omgeving heeft gehad en dus is training heel eenvoudig.

Milk Bar werd eind jaren tachtig op een NZ-melkveehouderij ontwikkeld als een oplossing om het beheer van de kalveren te vergemakkelijken en de problemen aan te pakken die vaak worden geassocieerd met het houden van kalveren, zoals diarree door voeding, kalveren die na het voeren elkaar zogen en het intensieve beheer dat nodig is om kalveren gezond en groeiend te houden.

In veel delen van de wereld wordt groepsvoeding gevreesd als een oorzaak van ziekte en ook vanwege de problemen van wederzijds zuigen en de schade aan de zich ontwikkelende uier.

Het gebruik van Milk Bar stopt infectieziekten niet, maar vermindert wel en stopt meestal het zuigen, dus groepsvoeding kan een oplossing zijn voor bedrijven met beperkte ruimte of die de kalverfaciliteit willen stroomlijnen.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan om kalveren te groeperen of te koppelen in een buddy-systeem en fabrikanten van hokken beginnen hokken te ontwerpen voor verschillende kalveren.

Studies van Chua et al (2001) hebben aangetoond dat in paren opgegroeide kalveren in de week van het spenen normaal verder aankwamen, terwijl diegenen die individueel werden gehuisvest de "groeicontrole" ervaren die vaak wordt waargenomen in traditionele kalveropfoksystemen. Dit suggereert dat groepskalveren kalveren voorafgaand aan spenen bevordert de ontwikkeling van sociale vaardigheden en vermindert de angst voor interactie met andere kalveren.

 

Dr James, Department of Dairy Science Virginia Tech

Afgezien van het verbeteren van de kwaliteit van leven voor kalveren, vermindert groepsopvoeding zonder twijfel de arbeidsinput. Dit is niet mogelijk in veel delen van de wereld, maar het is mogelijk om zeer grote groepen kalveren te voeren. Deze twee dames demonstreren dat ze 170 kalveren voeren!

Hoi!

Neem hier contact op

  • Facebook Social Icon

© 2019 by McInnes Manufacturing Ltd.