top of page

de Milk Bar uitvinding

Innovatie geboren uit frustratie

 

Wist je dat Milk Bar is opgericht op een melkveebedrijf in een kleine gemeenschap in Nieuw-Zeeland?

Dit is wat de Milk Bar-producten echt onderscheidt, alles is op de boerderij ontworpen door boeren.
Daarom werkt Milk Bar zo goed op boerderijen over de hele wereld.

In de jaren zeventig en tachtig hadden Ross en Diane McInnes een frustrerende tijd om hun kalveren te voeren.
Kalveren werden ofwel gevoed uit een sondevoeder waar het kalf de melk door de sonde opzuigde, uit een enkele voeder met een snel voedende speen, of uit een emmer.

1. Voeder met buizen

De kalveren gevoed vanuit de buis feeder gezoogd harde buizen waren moeilijk te reinigen en vaak klapte uit de toevoerinrichting.

2. Enkele feeder met snelle speen

De kalveren die met de snelle speen werden gevoerd, waren gemakkelijk te trainen, maar ze hadden slechte groei en veel diarree.

3. Emmers

Met emmer gevoede kalveren waren moeilijk te trainen, hadden veel diarree en zogen aan elkaar.

Deze feeders waren tijdrovend en arbeidsintensief, wat niet praktisch is in het Nieuw-Zeelandse systeem.
Het kalven in Nieuw-Zeeland is seizoensgebonden, waarbij de meeste kalveren binnen een periode van acht tot tien weken worden geboren. Meestal worden alle kalveren door één of twee mensen gevoerd. Het was duidelijk dat bestaande voersystemen niet werkten en er moest een efficiëntere feeder worden gemaakt.

In 1989 werden de allereerste hangende groepsvoeders ontworpen en gebruikt op een kleine boerderij met 180 koeien in Northland, Nieuw-Zeeland.

De allereerste zwaartekracht groep feeders. Overal. Ooit.

De Mini Milk Bar of nu bekend als de Milk Bar 5 was de eerste groep hangende voerbak voor kleine groepen kalveren.

Deze kleine voederbak heeft de manier veranderd waarop kalveren over de hele wereld worden gevoerd!

Vanaf een bescheiden begin zijn er nu 15 verschillende vormen en maten van Milk Bar feeders. Bekijk hier het volledige assortiment.

 

Deze ongelooflijke innovatie is de start van de mobiele kalvervoerindustrie. Met de mogelijkheid om 30 kalveren tegelijkertijd te voeren was het revolutionair!

Milk Bar Mobiles hebben een lange weg afgelegd in 30 jaar, maar deze voederbak heeft de manier gevormd waarop boeren hun kalveren grootbrengen door hen in staat te stellen snel en gemakkelijk kalveren buiten te voeren.

 

Deze voerbakken boden een praktische en opwindende oplossing voor groepskalveren, maar toch waren er de gezondheidsproblemen waarmee boeren te maken hadden bij het houden van kalveren. Voedingsschuren, slechte groeisnelheden en bij elkaar zuigen. Deze drie problemen komen zo vaak voor dat ze als normaal worden geaccepteerd. Voor één persoon die in korte tijd grote aantallen kalveren opfokte, moesten deze problemen worden aangepakt.

De ontbrekende schakel voor de gezondheid van kalveren

 

In 1989 gebruikten de eerste Milk Bar-feeders een algemeen verkrijgbare speen die niet was ontworpen voor zwaartekrachtvoeding maar voor sondevoeders. De kalveren die met de nieuwe zwaartekrachtvoeders werden gevoerd, dronken veel sneller dan die met de sondevoeder. Als gevolg daarvan hadden de snellere voederkalveren meer voedings problemen en zogen ze bij elkaar.

Toen we constateerden dat kalveren die werden gevoed met de langzamere speen van de sondevoeding gezonder waren, werd het duidelijk dat de snelheid van de melkstroom en de zuigactie een directe invloed hadden op de gezondheid van de kalveren. Deze waarneming is de meest invloedrijke factor geweest bij het grootbrengen van gezonde kalveren.

 

In 1990 begon het onderzoek naar de anatomie en het spijsverteringsstelsel van het kalf.
Het belang van speeksel werd toen nog niet algemeen erkend. Er lag veel nadruk op melktemperatuur en hygiëne, maar er was weinig echt onderzoek naar de vertering van kalveren of opfoktechnieken om de gezondheidsproblemen van kalveren op te lossen die wereldwijd problemen waren.
 

De uitdaging was om een speen te maken die met dezelfde snelheid de melk afgaf  als een koe haar kalf zoogde.
Met veel vallen en opstaan werd de Milk Bar Speen in 1992 geboren.
Dit is nog steeds de eerste en enige speen ter wereld die melk levert met dezelfde snelheid als een koe die haar kalf op natuurlijke wijze zoogt.

Correcte zuigwerking van de Milk Bar Speen resulteert in een uitstekende speekselproductie!

 

bottom of page